ΤΟ ΡΟΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Το ρόδι είναι μια γευστική υπερτροφή που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές. Αν και η ιστορία του ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους και έχει αρκετούς συμβολισμούς, κατά κύριο λόγω ελπιδοφόρους, εμείς θα επικεντρωθούμε στην καλλυντική του φύση. Ανάλογα με τη μορφή που θα το συναντήσουμε τα αποτελέσματα μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα το εκχύλισμα ροδιού ενδείκνυται για ώριμες και ξηρές επιδερμίδες γιατί προλαμβάνει τις ρυτίδες και την πρόωρη γήρανση. Επίσης έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.


Ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση (στην υδατική φάση) για τη δημιουργία ενυδατικής κρέμας.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες  περιέχει  40% βιταμίνη C και το 25% του φυλλικού οξέος 
­Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και η αντιοξειδωτική δράση  είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. 
Περιέχει Βιταμίνες A,C,E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά κατατάσσουν το ρόδι στις σούπερ τροφές.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συνδυάζοντας μεγάλη εμπειρία στην αισθητική και την κοσμητολογία, και χρησιμοποιώντας αγνά φυτικά συστατικά της ελληνικής γης, η Ellispontos Soaps προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινά και φυσικά προϊόντα για την προσωπική σας περιποίηση.