ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΙΛΙΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΙΛΙΩΝ

Τα χείλη φανερώνουν την ηλικία μας. Όμως η καθημερινή ταλαιπωρία και η παραμέληση, κυρίως από μέρους μας, έχει ως αποτέλεσμα την γήρανση της περιοχής και πολλές φορές τη δημιουργία δερματολογικών προβλημάτων.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν ευαισθησία στα χείλη μας, μερικές από αυτές είναι:

  • οι καιρικές συνθήκες
  • η μόλυνση του περιβάλλοντος 
  • η διατροφή 
  • η συχνή χρήση κραγιόν και γενικά μη φυτικών καλλυντικών
  • η μη επάρκεια νερού στον οργανισμό μας
  • η ηλικία κ.α.

Η χρήση προστατευτικών προϊόντων στα χείλη αυξάνει την άμυνα του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή, προσφέρει τις πλούσιες ιδιότητες των βουτύρων και των ελαίων .

Το βούτυρο καριτέ για παράδειγμα και μια μεγάλη γκάμα βουτύρων χαρίζουν στα χείλη βιταμίνες, αντιοξειδωτική, επουλωτική και ρυθμιστική δύναμη.

Τα έλαια όπως αμυγδαλέλαιο, jojoba, καστορέλαιο, ελαιόλαδο και άλλα, φροντίζουν και προστατεύουν τα χείλη μας και τα δυναμώνουν.

Το μελλισοκέρι και γενικώς τα  φυτικά κεριά λειτουργούν σαν ασπίδα ενάντια στην γήρανση του δέρματος.

Σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε αναλυτικά για κάθε συστατικό που είναι σύμμαχος στην προστασία τις περιοχής αυτής.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν να φοράμε καθημερινά lip balm με αντιηλιακή δράση ή χωρίς και ας προσέξουμε τη διατροφή μας και τη ποσότητα νερού που καταναλώνουμε για να έχουμε χείλη γεμάτα  υγειά και ζωντάνια.

- Μ.Σ
Αισθητικός ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συνδυάζοντας μεγάλη εμπειρία στην αισθητική και την κοσμητολογία, και χρησιμοποιώντας αγνά φυτικά συστατικά της ελληνικής γης, η Ellispontos Soaps προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινά και φυσικά προϊόντα για την προσωπική σας περιποίηση.